Default Header Image

Direcția Relații Externe

 
Mesaj
 
SCOALA DE VARĂ BLS și ALS (iulie-august)

Unul din cele mai preferate programe de mobilitate a studenților anilor III-VI, pentru toate facultățile. Acest program de mobilitate este realizat în colaborare cu cu Organizația Studenților în Medicină de Urgență și SMURD Târgu Mureș. Programul școlii de vară prevede pentru lunile iulie-august stagii de 2 săptămîni în cadrul bazei aeriene de salvare SMURD Târgu Mureș. Ordinea de zi este constituită din cursuri, gărzi, ore practice în cadrul UPU SMURD Mureș și centrului de simulare în medicină de urgență care în final se incununează cu un examen teoretic și practic. Beneficiarii schimbului se bucură și de un program socio-cultural bine pus la punct in cadrul orașului medieval Sighișoara, zonei de agrement Weekend, imperativelor isorice Mureș, etc. Proiectul se afla la a patra ediție, în iulie-august 2014 numărul beneficiarilor fiind de 30.

 
ViaMedica și MEDES

Schimbul de experiență ViaMedica – unul din schimburile de studenți cu cea mai mare rată de succes din punct de vedere organizațional. Programul de mobilitate este realizat impreuna cu Institutul de Medicină și Framacie din Vinița, Ucraina și este adresat studenților în Medicină și Sănătate Publică. Programul se realizează o data într-un an universitar, în februarie-martie și  este predestinat pentru 10-13 studenți din anii II- VI.

Schimbul de experiență MEDES – cel mai nou schimb de experiență. Programul de mobilitate este realizat impreună cu Institutul de Medicină și Framacie din Cernăuți, Ucraina și este adresat studenților în Medicină și sanătăte publică. Programul se realizează o data în anul universitar, în martie și  este predestinat pentru 10-13 studenți din anii II- VI.

 
INTERFARMA (octombrie; martie-aprilie)

Cel mai popular schimb de experienta pentru studentii in farmacie. Se realizeaza o data pe semestru (semestrul de toamna: luna octombrie, semestrul de primavara: martie-aprilie). Interfarma este un proiect transnaţional de mobilitate ce presupune un schimb de experienţă profesională între toate universităţile de medicină si farmacie din România şi USMF “Nicolae Testemiţanu” din Chişinău, Republica Moldova, pe o perioada de o săptămână. In aceasta perioada studentii implicati in schimbul de experianta participa la cursuri si stagii impreuna cu studentii facultatii care ii primeste. Fiecare centru universitar participa atat prin promovarea proiectului, selectarea studentilor si organizarea plecarii lor in alte centre cat si prin acceptarea de studenti, acomodarea acestora si asigurarea unei bune desfasurari a proiectului la nivel local. In afara programului de studiu beneficiarii acestui schimb de expereienta se bucura si de un program social organizat.

 
INTERDENTIS (octombrie; martie-aprilie)

Cel mai popular schimb de experienta pentru studentii in stomatologie. Se realizeaza o data pe semestru (semestrul de toamna: luna octombrie, semestrul de primavara: martie-aprilie). Interdentis este un proiect transnaţional de mobilitate ce presupune un schimb de experienţă profesională între toate universităţile de medicină si farmacie din România şi USMF “Nicolae Testemiţanu” din Chişinău, Republica Moldova, pe o perioada de o săptămână. In aceasta perioada studentii implicati in schimbul de experianta participa la cursuri si stagii impreuna cu studentii facultatii care ii primeste. Fiecare centru universitar participa atat prin promovarea proiectului, selectarea studentilor si organizarea plecarii lor in alte centre cat si prin acceptarea de studenti, acomodarea acestora si asigurarea unei bune desfasurari a proiectului la nivel local. In afara programului de studiu beneficiarii acestui schimb de expereienta se bucura si de un program social organizat.

 
TRANSMED (noiembrie; martie-aprilie)

Cel mai popular schimb de experienta pentru studentii in medicina si sanatate publica. Se realizeaza o data pe semstru (semestrul de toamna: luna noiembrie; semstrul de primavara: martie-aprilie). TransMed este un proiect transnaţional de mobilitate ce presupune un schimb de experienţă profesională între toate universităţile de medicină din România (U.M.F. „Iuliu  Haţieganu” – Cluj-Napoca, U.M.F. „Carol Davila” – Bucuresti, F.M.F „Victor Papilian” – Sibiu, , U.M.F. Oradea, U.M.F. Târgu Mureş, UMF „G.T. Popa” Iasi, U.M.F. Craiova, U.M.F. “Victor Babeş” Timişoara,  F.M.F Brasov; F.M.F Galaţi) şi USMF “Nicolae Testemiţanu” din Chişinău, Republica Moldova, pe o perioada de o săptămână. In aceasta perioada studentii implicati in schimbul de experianta participa la cursuri si stagii impreuna cu studentii facultatii care ii primeste. Fiecare centru universitar participa atat prin promovarea proiectului, selectarea studentilor si organizarea plecarii lor in alte centre cat si prin acceptarea de studenti, acomodarea acestora si asigurarea unei bune desfasurari a proiectului la nivel local. In afara programului de studiu beneficiarii acestui schimb de expereienta se bucura si de un program social organizat.