Default Header Image

Departamentul Relații Externe

 Asigură colaborarea și schimbul de experiență cu alte asociații studențești și cu instituții
medicale de peste hotare.

ASRM a aderat la International Federation of Medical Students Association (IFMSA), la 27 august 2015, care întrunește 130 de organizații - membre din peste 122 de țări, cu un potenţial de 1,3 milioane de studenți, antrenați în 13 mii de schimburi de experiență clinică și de cercetare. În structura IFMSA se disting 6 comitete permanente: Public Health (SCOPH), Sexual and Reproductive Health and Rights including HIV and AIDS (SCORA), Medical Education (SCOME), Human Rights & Peace (SCORP), Professional Exchanges (SCOPE), Research Exchanges (SCORE). În cadrul SCOPE și SCORE studenții au posibilitatea să participe la schimburi de experiență în țări precum: Germania, Italia, Belgia, Bulgaria, Turcia, Egipt, Brazilia, etc.

În septembrie 2016, ASRM a devenit membră a European Medical Student’s Association (EMSA). S-au efectuat schimburi de experiență în cadrul proiectului Twinning cu Germania - orașele Munchen și Bonn, Croația – Rjeka și cu Serbia – Niss.

ASRM - parteneră a Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR). Pe lângă astea, departamentul de Relații Externe menține parteneriatul între ASRM și FASMR (România), cu care organizăm în fiecare an 2 ediții de TransMed – un schimb de experiență cunoscut și îndrăgit de mediciniștii de pe ambele maluri ale Prutului, în conformitate cu situația actuală prezentă.

 ””

 
Mesaj
 
SCOALA DE VARĂ BLS și ALS (iulie-august)
 
ViaMedica și MEDES
 
INTERFARMA (octombrie; martie-aprilie)
 
INTERDENTIS (octombrie; martie-aprilie)
 
TRANSMED (noiembrie; martie-aprilie)