Default Header Image

Departamentul Cultură

Se spune că anii de studenție sunt cei mai frumoși din viața unui om. Într-adevăr, dacă ar exista șansa de a retrăi aceste momente, cu siguranță, ar face-o. Venind la universitate, înțelegi că trebuie să găsești un echilibru între studii, muncă, familie, relații interpersonale și... distracție! Astfel, Departamentul Cultură încearcă să îmbogățească viața studenților prin evenimente captivante. Toamna se numără bobocii, iar primul pas în viața studențească este evenimentul Balul Bobocilor, organizat, tradițional, în luna octombrie a fiecărui an. În cadrul acestuia, studenții se pot manifesta, îmbinând talentul și munca pentru a se prezenta cât mai original. De la an la an, formatul evenimentului se schimbă, astfel rutina și monotonia sunt eliminate, iar interesul predomină!

Pentru că viața fără umor ar fi tristă, „TVC - Tineri, Veseli, Curajoși” rămâne a fi cartea de vizită a Departamentului Cultură. Echipe formate din studenți de la diferite facultăți, echipe mixte ale facultăților și, chiar echipe de profesori, au demonstrat de ce sunt în stare pe scenă. O doză bună de umor ne prelungește viața, o știe bine fiecare, iar TVC-ul ne oferă posibilitatea de a lăsa toate grijile la o parte și de a ne amuza de ce vedem în scenă.

Pe parcursul anilor, se organizează și TVC- ul interuniversitar, la care participă echipe de la mai multe universități din Republica Moldova. De fiecare dată avem ocazia să ne mândrim cu echipa de la Medicină, care mereu se face remarcată prin ingeniozitate, simțul ridicolului și al umorului!

 

Fiecare efort merită să fie apreciat, în acest sens, în cadrul Galei Studenților Laureați – un eveniment marca ASRM, ce se organizează în luna decembrie, studenții și medicii-rezidenți sunt menționați și apreciați cu burse, diplome și cadouri din partea administrației Universității pentru performanțele obținute în diverse domenii, la categoriile: știință, studii, cultură, sport, voluntariat și alte abilități organizatorice. 

La acest eveniment sunt premiați studenții care pe parcursul ultimului an de studii au reușit să obțină rezultate remarcabile la una din categoriile sus-numite. În cadrul evenimentului sunt premiați studenți din diferiți ani de studii, de la toate facultățile, inclusiv studenți internaționali.

Orice student al USMF „Nicolae Testemițanu” poate depunde dosarul solicitat conform regulamentului și să aibă șansa de a fi premiat în cadrul Galei Studenților Laureați.

 

 

 

””
””
””
””
””
””
””
””
””
””
””
””
””
””
””
””
””
””