avize detail

Concursuri dedicate savantului Leonid Cobâleanschi

Published: 28.03.2024
11 - 

 

La 29 octombrie 2019, comunitatea universitară a marcat 80 de ani de la nașterea ilustrului savant Leonid Cobâleanschi, personalitate marcantă a medicinei autohtone, rector al Universităţii de Stat şi Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, iar la 8 decembrie se vor împlini 25 de ani de la trecerea în eternitate a distinsului profesor. Cu acest prilej, Disciplina de limba română din cadrul Departamentului Limba Română și Limbi Moderne a universității noastre lansează următoarele concursuri:

1.  Poezie dedicată profesorului Leonid Cobâleanschi.

2.  Discursuri cu tema „Mesajul pe care medicul, savantul și rectorul Leonid Cobâleanschi l-ar fi adresat mediciniștilor”.

Participanții vor fi evaluaţi după următoarele criterii: 

a) exprimare și prezentare; 

b) originalitatea mesajului.

Doritorii de a participa la concurs vor expedia formularul de participare și textul lucrării până la data de 2 decembrie 2019, pe adresele electronice: argentina.chiriac@usmf.md și tatiana.trebes@usmf.md. 

În data de 5 decembrie 2019, participanții ale căror discursuri și poezii vor fi selectate vor fi invitați să le prezinte în cadrul evenimentului cultural cu genericul „Leonid Cobâleanschi – rector și savant proeminent cu moralitate și modestie ireproșabilă”. Ora și locul desfășurării evenimentului vor fi anunţate ulterior. 

Câștigătorii vor fi apreciați cu diplome și premii, iar cele mai bune poezii și discursuri vor fi publicate în ziarul universitar Medicus.

Informații suplimentare vor fi oferite la numărul de telefon: 022 205-384, conferenţiar universitar Argentina Chiriac, şeful Disciplinei de limba română.

SOCIAL MEDIA

Comentarii